Mena
  • Česká koruna Kč
  • Euro €
  • Hungarian forint Ft
  • Polish Złoty zł
+420 724 727 774
Dovolená pro rybáře   
  • Prihlásiť sa

Petrovo první výprava na Labe

Je půlka dubna a přišel čas naší velké výpravy na Labe na kterou jsme s parťákem Jirkou zavítali poprvé. Byl jsem nedočkavý a rok předem jsem studoval videa a články z řeky, aby se dostavil aspoň jeden kapřík.

Když jsem dorazil v pátek brzo ráno na vytypované místo, tak mi Jirka pomohl převést všechen cajk na místo, kde jsme se nedostali autem, protože jsme zvolili větší ostrov uprostřed řeky. Chvíle seznámení s vodou, zjištění hran a vázek a mohlo se jít na věc. Na jednu montáž jsem zvolil 20mm AK v dipu s pva, kde byly napůlené ákáčka. Na druhý prut jsem zvolil tajnou zbraň ve formě 24mm Worms obalenou v pastě Berry boom. Obě tyto montáže šly na hřeben hrany, kde se spojovali dvě koryta řeky a já měl zato, že ryby budou za slunečného počasí vyjíždět na mělčí partii řeky a budou zde přijímat potravu, protože zde byla spousta slávek.

První den byl úplně bez kontaktu s rybou a až na večer přišel krásný 63cm vypasený cejn, ale kapr to nebyl a boj za cílem, který zněl jasně - ulovit aspoň jednoho kapra atakujicího hranici 10kg - pokračoval.

Druhý den bylo opět ticho a ani večer nepřinášel změnu a my začali pochybovat, protože kluci na břehu ani na feeder nic netahali. Začal jsem Honzu, který byl ještě na závodech na IBCC, bombardovat otázkama. Ten mi poradil vyčkat a sledovat tlak, který byl momentálně hodně vysoký. Rady jsem si vzal k srdci a místo, kterému jsem věřil, pravidelně co 4 hodinky přikrmoval půleným boili a partiklem. Třetí den, co už měl jít tlak přes noc dolů, jsem si přispal a šel na věc až po sedmé hodině. Stejné montáže, stejné nástrahy a pořád stejné místo. Věřil jsem tomu a jenom co jsem zavezl, dal pruty do stojanu, tak se rozezněl hlásič a rozřinčela brzda navijáku. Šílená jízda. Když jsem vzal prut do ruky, hned jsem věděl, že to bude slušná ryba a snad by se mohl splnit cíl, kvůli kterému jsem zde jel.

Po deseti minutách zdolávání se v podběráku objevilo hrozné tele. Tele, které jsem ještě nikdy nechytl a já věděl, že nový osobák a cíl výpravy je splněn. Při vážení se ručička zastavila u 23kg a jen co se dovážilo, pustili jsem fešáka zpět do jeho domova. Hned na to přišla další jízda, ale tentokrát Jirkovi, který měl nabito Worms s banánovou plovkou. Po zvážení a měření jsme měli další zářez ve formě lysce 86cm a 15kg. Od toho poledne přicházely záběry nepravidelně po celý týden a my tak nachytali 9 krásných kaprů v rozmezí 7-23kg. Všem chutnalo boili Akčko a Worms na všechny způsoby ať už s plovkou nebo jen v pastě.

Tímto chci poděkovat Honzovi za rady, které mi dal a za výrobky, které pro nás vyrábí.

Od vody zdraví Petr Čermák

Mastodont Baits
boilies

Hledáte nejlepší boilies pro lov velkých kaprů?
Vyzkoušejte unikátní boilies od Mastodont Baits.

Zobrazit nabídku

Pro registrované

sleva až 10%

Dárek k objednávce

nad 1 500 Kč

Rychlé doručení

Spolehlivost

Doprava zdarma

v ČR nad 1 500 Kč

Podporujeme Google Pay, Apple Pay a benefity

+420 724 727 774