Mena
  • Česká koruna Kč
  • Euro €
  • Hungarian forint Ft
  • Polish Złoty zł
+420 724 727 774
Dovolená pro rybáře   
  • Prihlásiť sa

Chvilka na Dyji - 18,5 kg kapr

Po náročné týdnu v práci jsem měl před sebou snad ještě náročnější víkend plný povinností a plánů. Říkal jsem si, že ryby nemám šanci stihnout, že to prostě budu muset zase jeden týden vydržet a potlačit chuť jít k vodě do postranní.

Sobota a nedělní dopoledne uteklo jako voda a já jako zázrakem měl vše hotovo a začal jsem přemýšlet, jestli má cenu vyrazit na pár hodin na řeku, no po pravdě nepřemýšlel jsem až tak dlouho a už jsem házel pruty do auta. Z Brna jsem se vydal na půl hodinovou cestu na břehy mé milované řeky Dyje. Tentokrát jsem jel na jisto, věděl jsem kde chci chytat a co přesně pod háček zvolím. V neděli odpoledne už u vody skoro nikdo nebyl a moje oblíbené místo bylo volné juhuuuu, tak rychle vybalit a pruty do vody.

Svítilo sluníčko a já jeden prut pro mě nezvykle na tomto úseku směřoval na mělčinu ke spadlému stromu. Pod háček s ohledem na málo času který jsem na lov měl  zvolil 20 mm neutrálku Chill Banana pár hrstí kuliček stejné příchutě a něco mi říkalo že by se nějaký místí dorostenec na mělčince splést mohl. Druhý prut s 24mm neutrálkou Worms letěl do jámy kde vím že se dá zavadit o lepší rybu a že prut do konce lovu nechám ležet jestli se dostaví.

 Netrvalo ani hodinku a z levého prutu z mělčiny přichází brutalní jizda, Nooo tohle nevypadá na dorostence ale na hodně slušnou rybu teď jen jí nedovolit nic navíc , všude samá vázka stromy, keře ve vodě. Po 25 minutách přemlouvání a zdolávaní z vody v broďácích podebírám šupíka a už vím, že se takhle chvilka u vody opravdu vyplatila.

Tak kolik ukáže váha po odečtení vážící tašky ...... 18,5 kg čisté váhy dělá z tohohle narvaného šupináče nejlepší rybu na tomto úseku kterou jsem zde chytil.

vl2

Udělal jsem rychlé video pár fotek, nechal rybu chvíli nabrat síly ve vodě a nechat odplout domů, super zážitek Děkuji Svatý Petře. Po této super rybě mi vyjel za necelou hodinku opět prut z mělčiny a teď už se jednalo o dorostence cca 5 kg. Před setměním balím věci a jsem šťastný že i za pár hodin s pomocí Chill Banana jsem přemluvil tak krásnou rybu s záběru

Každá chvilka u vody se počítá a může být velice zajímavá až magická:)

Petrův Zdar přátelé

 

Mastodont Baits
boilies

Hledáte nejlepší boilies pro lov velkých kaprů?
Vyzkoušejte unikátní boilies od Mastodont Baits.

Zobrazit nabídku

Pro registrované

sleva až 10%

Dárek k objednávce

nad 1 500 Kč

Rychlé doručení

Spolehlivost

Doprava zdarma

v ČR nad 1 500 Kč

Podporujeme Google Pay, Apple Pay a benefity

+420 724 727 774