Waluta
  • Česká koruna Kč
  • Euro €
  • Hungarian forint Ft
  • Polish Złoty zł
+420 724 727 774
Dovolená pro rybáře   
  • Sign in or Register

Test Chill Banana pod Pálavou

V druhé polovině září jsem s parťákem Honzou uskutečnil svoji letos nejdelší výpravu na Pálavská jezera, konkrétně na Dyji 5.

V plánu bylo chytat a vydržet na lodi celých 5 dnů, což se díky příhodnému počasí podařilo. Chtěl jsem provést poslední test připravované novinky Chill Banana na rok 2020, proto jsem si tohoto boilí s sebou nabalil největší množství zhruba 10 kg. Místo pro lov jsme zvolili téměř uprostřed jezera, kde bylo dno rovné a blátivé. Po zakrmení a nahození montáží zhruba 60 metrů od lodi se první den nic nedělo, ale s tím jsem na tomto místě počítal. Následujícího dne se mi podařilo zdolat několik menších ryb kolem 10 kg, proto jsem zvětšil „sousta“ a pod háček jsem dal dvě boilie 2 x 24 mm a zvětšil jsem odstup od háčku.

Druhý den ráno zhruba kolem 09.00 hodin dostávám na levý prut pomalou táhlou jízdu, kdy po záseku je jasné, že na konci nebude žádný „dorostenec“. Zhruba po deseti minutách urputného boje, kdy se ryba snažila zajet pod zakotvenou loď podebírám obrovského šupináče. Jedná se o starého kapra s obrovskou hlavou, váha ukazuje 22,5 kg. Jedná se o letos mou největší rybu z této vody, prostě paráda. Po nafocení kapra tohoto s opatrností pouštím, jedná se o parádní trofejní rybu. Po dalším nahození a lehkém přikrmení míst se již ten den nic neděje, ani den následující, kdy jsme se po poradě s Honzou rozhodli místo změnit. Popojeli jsme blíže ke břehu do rohu jezera, kde je velké množství vázek, kamenů, škeblí, ale ryby se zde drží.

Tentokrát jsme pruty umístili asi 40 – 50 metrů od lodi, abychom mohli ryby lépe zdolávat a nepřicházeli o ně ve vázkách. První den na novém místě se mi podařili zdolat jen tři menší kapři do 10 kg, ale předposlední den výpravy to začalo. Od jedné hodiny odpolední jako by ryby dostaly záchvat žravosti a přicházel mi jeden záběr za druhým, vždy se jednalo o ryby od 15 -17 kg, což bylo fantastické. S důvěrou mi kapři nasávali dvě „koule“ 24 mm. Záběrů jsem měl obrovské množství, pár ryb jsem „vyřízl“ kousek od lodi vzhledem k velice silovému zdolávání, neboť jsem chtěl zabránit jejich zajetí do vázek a následnému uříznutí montáže o slávičky, kterých je v těchto místech obrovské množství. Připravovaná novinka na příští sezonu opět předvedla svoji kvalitu.

Závěr výpravy byl fantastický, stejně tak i její začátek, kdy jsem si zdolala svoji letošní nejtěžší rybu ze svazové vody. Brzy se na jezera opět vrátím. Přeji všem krásné zážitky u vody, jako jsem měl já.
Za Mastodont team
Radim Hanák

20190926_145326.jpg

DSCN4805.JPG

DSCN4806.JPG

DSCN4808.JPG

DSCN4816.JPG

DSCN4821.JPG

DSCN4822.JPG

DSCN4828.JPG

DSCN4831.JPG

Mastodont Baits
boilies

Hledáte nejlepší boilies pro lov velkých kaprů?
Vyzkoušejte unikátní boilies od Mastodont Baits.

Zobrazit nabídku

Pro registrované

sleva až 10%

Dárek k objednávce

nad 1 500 Kč

Rychlé doručení

Spolehlivost

Doprava zdarma

v ČR nad 1 500 Kč

Podporujeme Google Pay, Apple Pay a benefity

+420 724 727 774