Pénznem
  • Česká koruna Kč
  • Euro €
  • Hungarian forint Ft
  • Polish Złoty zł
+420 724 727 774
Dovolená pro rybáře   
  • Sign in or Register
Kapor v podložke

Krátka vychádzka k vode s boilies Kosa a pekný kapor v podložke

Máme tu očakávaný Jún a to znamená jedno, lov povolený na všetkých vodných plochách.  Vyrážam preto na obľúbenú 64 ha vodnú nádrž, na dennú vychádzku, zistiť ako je ryba pri chuti. 

Tento deň si chcem maximálne užiť a chytiť po dlhšej pauze kapra. Žiadne selektovanie. Preto si dva dni dopredu boostrujem cca 2 kg boilies Kosa v priemere 20 mm a montáž volím Ronnie rig na obidva prúty. Chcem si jednoducho pekne zachytať. 

Ronnie rig

Ráno po príchode k vode zisťujem, že všetky moje vytipované miesta sú obsadené, tak sa nakoniec rozkladám na hlbšej časti priehrady, ale verím že ma boilies Kosa podrží a spravím pár záberov. Pod háčik šijem na obidva prúty neutrálne vyvážené boilies Kosa v dipe v priemere 20 mm. Na každú montáž do priestoru kobrujem na začiatok 4 hrste boilies s tým, že po každom zábere prihodím  jednu, dve hrste, podľa aktivity rýb. Snažím sa dopraviť montáže čo najďalej od brehu. Užívam si konečne chvíle pri vode, kde tu občas vidno nejaký pohyb na hladine. Po cca troch hodinách, dostávam prvú plynulú jazdu. Od začiatku ako pridvihnem prút tuším, že ide o lepšiu rybu. Po peknom súboji sa predomnou vynára krásny kapor a po pár výpadoch u brehu nakoniec končí v podberáku. Super, prvá ryba sezóny z tejto priehrady a hneď šupík presahujúci hmotnosť 12 kg, lepší začiatok som si ani nemohol želať.

Kapor 12 kg

Znovu prikrmujem a darí sa mi spraviť ešte cez deň pár záberov od menších kaprov. Medzi nimi ešte vyčnieva jeden šupináč  cez 10 kg.

Kapor 10 kg

 Celkovo som spravil 7 záberov a tento deň som si veľmi užil. Kombinácia menšieho priemeru návnady spolu s neutrálkou pod háčikom sa ukázala ako správna voľba. Pri týchto kratších vychádzkach k vode sa snažím používať atraktívne nástrahy a návnady, aby som dosiahol čo najviac záberov a tomu prispôsobujem aj koncovú montáž. Na koniec odchádzam domov spokojný a už sa teším na ďalšiu vychádzku k vode. Nech vám to jazdí priatelia.

Za Mastodont baits team

Marek Martinusík

 

Neutrálne vyvážené boilies Kosa v dipepruty pri vode

Mastodont Baits
boilies

Hledáte nejlepší boilies pro lov velkých kaprů?
Vyzkoušejte unikátní boilies od Mastodont Baits.

Zobrazit nabídku

Pro registrované

sleva až 10%

Dárek k objednávce

nad 1 500 Kč

Rychlé doručení

Spolehlivost

Doprava zdarma

v ČR nad 1 500 Kč

Podporujeme Google Pay, Apple Pay a benefity

+420 724 727 774