Currency
  • Česká koruna Kč
  • Euro €
  • Hungarian forint Ft
  • Polish Złoty zł
+420 724 727 774
Dovolená pro rybáře   
  • Sign in
Ranní lysec

Boilie Berry Boom od Mastodont Baits je má jarní volba číslo jedna

Kalendářní jaro nám ještě nezačalo, ale na to se počasí neptá. Teplejší dny k nám přišly o něco dříve, než tomu bylo minulý rok, a to mi tak nějak definitivně odstartovalo kaprařskou sezónu 2022. Hned během první výpravy však nastalo mnoho problémů a komplikací, které mi však pomohla překonat výrazná vůně sladké nadipované Berry Boom od Mastodont Baits.

V půlce března jsem s přítelem vyrazila na stojatou vodu, kde jsem měla v plánu chytit nějaké první větší kapry. Vybrali jsme si místo, které bylo z jedné strany ohraničeno rákosím a z druhé byla otevřená voda. Kolem 8. hodiny jsme nahodili a užívali si klidné ráno s pruty nachystanými na záběr. Ani ne do hodiny přišla první jízda a s ní i krásný šestikilový lysec, který se nechal zlákat na boilie Berry Boom. To mám naložené v dipu stejné příchutě již od minulé sezóny, a tak je o něco měkčí a mnohem více atraktivní (boilie od Mastodont Baits se dá se zakoupit přímo již v nadipované verzi). Kapřík zabral v prokrmené oblasti těsně pod rákosím. Jednalo se o opravdu nádhernou rybu, která nám hned takhle na začátek udělala velkou radost.

Komplikace však přišly dřív, než jsme vůbec mohli tušit…

Asi po dvou hodinách lovu se přímo za našimi zády objevil bagr a v sobotu dopoledne začaly úpravy kamenité silnice. Asi si všichni umíte představit, jaký hluk nadělá lžíce bagru dřící o kameny. V téhle chvíli moc šancí na rybu nebylo a my jen s nadějí čekali, až se podmínky změní. A změnily se brzy. Na scénu se dostavil totiž druhý bagr a práce probíhaly o to intenzivněji.

Dlouho se nedělo vůbec nic a my mohli jen čekat a vymýšlet, jak ryby přesvědčit k najetí do našich lovných míst. Nakonec jsme zvolili jinou metodu. Vsadili jsme na to, že je nadipovaná Berry Boom opravdu dostatečně lákavá a posílali jsme ji samotnou na maximální vzdálenost. Jednoduchá montáž s kapkou, pod háčkem pouze jediná koule nadipované, silně ovocně voňavé Berry Boom a náhozy do té největší vzdálenosti, mimo dosah rakety nebo náhozu s PVA. Díky tomu jsme se dostali mnohem dál, než kdybychom ke kouli přidávali jakékoli vnadění. A dá se říct že od té chvíle, kdy jsme přešli na tuto jednoduchou taktitku, začali přicházet i záběry. Žádné míření, žádné konkrétní místo, prostě se maximálně rozpřáhnout a poslat Berrynu nejdál jak to jde. Její vůně stačila k tomu, aby nalákala ryby k záběru v místech, kde se většinou žádné nástrahy nevyskytují. Kdybychom tuto metodu používali od začátku, mohli jsme za ten den nachytat mnohem více ryb, ale i tak se na břehu ukázalo 7 hezkých kaprů, což na půlku března beru celkem jako úspěch.

Odpolední šupík

Každá voda je jiná a všude je třeba najít určité řešení, ale z jara je Berry Boom prostě moje volba číslo jedna.

Pořádnou nadílku jarních záběrů vám přeje Fishergirl.lucy_mastodontbaits.

Boilie Berry Boom od Mastodont Baits

Berry Boom v dipu

Mastodont Baits
boilies

Hledáte nejlepší boilies pro lov velkých kaprů?
Vyzkoušejte unikátní boilies od Mastodont Baits.

Zobrazit nabídku

Pro registrované

sleva až 10%

Dárek k objednávce

nad 1 500 Kč

Rychlé doručení

Spolehlivost

Doprava zdarma

v ČR nad 1 500 Kč

Podporujeme Google Pay, Apple Pay a benefity

+420 724 727 774